info@maviteknik.com.tr   Bize Ulaşın: +90 232 463 70 57

hizmetler
Çözümlerimize konu olan donanım ve yazılım ürünlerine teknik kadromuz ile anlaşmalı olarak ürün desteği, bakım/onarım hizmeti de vermekteyiz.

Teknik Destek Sözleşmesi ile mevcut yapınızda bulunan kullanıcı donanımlarının arızalarının giderilmesi, kullanıcı eğitimlerinin verilmesi ve bakımlarının yapılmasını sağlamaktayız.

Sistem Destek Sözleşmesi ile sistem donanım ve yazılımlarınızın (server, storage, backup, Microsoft, firewall, network) devamlılığının sağlanması, geliştirici önerilerin sunulması, felaket senaryolarının uygulanması gibi hizmetleri sağlamaktayız.

Domain Hosting hizmetleri.
Yedekleme Nas çözümleri
Bulut yedekleme çözümleri
Satış Hizmeti
Çözümlerimize konu olan donanımların satışını yapmakla beraber, günlük doğabilecek ihtiyaçlarınıza satış ekibimiz ile hizmet vermekteyiz.
Kullanıcı Donanımları
OEM Ürünler
Sarf Malzemeler
ETA:Mobil iOS - Android Uygulaması günümüzde yaygın olarak kullanılan akıllı telefon ve tablet gibi mobil cihazlar artık iş yaşamının da ayrılmaz bir parçası haline geldiler. ETA:Mobil iOS - Android uygulaması ile şirketinizin kapılarını mobil dünyaya açacaksınız. ETA:Mobil iOS - Android uygulaması, iOS ve Android işletim sistemlerinde ve ETA:SQL ve ETA:V.8-SQL Ticari Programları ile entegre çalışmak üzere tasarlandı. ETA:Mobil iOS - Android uygulaması, iOS İşletim sistemi ile çalışan iPad veya iPhone cihazları ve Android işletim sistemi çalışan tüm cihazlarda kullanılabilir.

ETA:Mobil iOS - Android Uygulama Detayları Yönetim Analizi (Patron Raporları): ETA:Mobil iOS - Android uygulaması ile tek bir ekranda ETA’da yapılan işlemlere göre, firmanın durumunu ifade eden özet değerler görüntülenir. Bu özet değerlerin alt detaylarına da aynı bölümden ulaşılabilir. Bu değerler; firmanın Kasa Durumu, Banka Durumu, Satış ve Alış Faturaları, Alınan Siparişleri, pozisyonuna göre Çekleri ve Senetleridir. Sipariş: ETA: Mobil iOS - Android uygulamasından alınan siparişler girilir. Girilen siparişler online olarak ETA: Sipariş modülüne aktarımı gerçekleşir. Sipariş bekletme özelliği ile siparişler beklemeye alınarak belli kontroller sonrasında da sipariş modülüne aktarımı sağlanabilir. Tahsilat: ETA:Mobil iOS - Android uygulaması ile Nakit, Kredi Kartı, Çek ve Senet tahsilatları girilir. Girilen kayıtlar ETA: Kasa, ETA: Banka ve ETA: Çek / Senet modüllerine online işlenir. Raporlar: ETA:Mobil iOS - Android uygulaması ile ETA’daki kayıtlara göre anlık raporlamalar yapılır. Bu raporlardan bazıları; Günlük Özet Raporları, Cari Hesap Ekstresi, Cari Bakiye Raporu, Stok Durum Raporları, Bekleyen Sipariş Raporları ve Muhasebe Muavin Defter Raporları gibi raporlardır. Bu gibi hazır raporların yanında, isteğe göre özel rapor dizayn edilerek uygulamaya dahil edilebilir. Ziyaret: ETA:Mobil iOS - Android uygulamasından ziyaret planlaması yapılabilir. Ziyaret planlaması manuel yapılabileceği gibi müşteri cari kartlarında bulunan gün tanımlarına göre otomatik de planlanabilir. Ziyaret neticesinde, ziyaret sonuçları girilir. Hareketleri girilir. Özellikle satış veya saha ekibinin hem ziyaret kayıtları tutulur, hem de bu kayıtlardan satışa dönen siparişler ile ilgili performans raporları alınır.

ETA:Mobil El Terminali Uygulaması Sıcak Satış / Soğuk Satış / Sipariş mantığı ile çalışan işletmeler zaman ve mekan kavramına bağlı olmadan süreçlerini ETA:Mobil El Terminali uygulaması ile takip edebilirler. ETA:Mobil El Terminali uygulaması, ETA:SQL ve ETA:V.8-SQL versiyonları ile entegre çalışan bir uygulamadır. Uygulama ETA: STOK, ETA:CARİ, ETA:FATURA, ETA:SİPARİŞ, ETA:İRSALİYE, ETA:KASA, ETA:BANKA ve ETA:MUHASEBE modülleri ile entegre çalışır. ETA Programlarının klasik menü, fiş tipi ve kullanım özelliklerini baz alarak geliştirilen ETA: Mobil El Terminali uygulamasının kullanımı oldukça kolaydır. Sıcak satış ve soğuk satış uygulamalarının yanı sıra depo hareketleri, sayım işlemleri, tahsilat işlemleri uygulamadan yapılan işlemler arasındadır. ETA’nın ilgili modülleri ile online ve entegre çalışan El Terminali Uygulaması, 5 ana modül olarak tasarlanmıştır. Ayrıca Tahsilat, Raf Takibi ve Root Takibi gibi opsiyonlar ile sunulur.

E-Ticaret Standart Paket
• Responsive Tasarım
• Promosyon / Kampanya Modülü
• B2C E-Ticaret • Online Sipariş Takibi
• Sanal Pos Entegrasyonu
• Raporlama • Google Uyumluluğu
• Sınırsız Kategori
• ETA:SQL ve ETA:V.8-SQL Ticari Entegre

E-Ticaret Pro Paket
• Responsive Tasarım
• Çoklu Dil Seçeneği
• Ürüne Hediye Ürün
• Hediye Çeki / Puan Sistemi
• PayU Ödeme Sistemi
• Tamamlayıcı Ürünler
• Blog Sayfası
• Online Sipariş Takibi
• Çoklu Tasarım Seçeneği

E-Ticaret ProPlus Paket
• Özel Tasarım
• Çoklu Dil Seçeneği
• Sepete Özel Ürün Teklif
• Kargo Entegrasyonu
• B2C + B2B E-Ticaret
• Toplu Mail Gönderimi
• Facebook Mağaza Entegrasyonu
• Responsive + Blog Sayfalar • XML Entegrasyonları

ETA:CR Online Cep Rapor Uygulaması

Verilerin Online ETA‘dan Alınması: Veriler ETA’dan online olarak alındığı için yapılan işlemler anında raporlara yansır. Bir fatura düzenlendiğinde veya tahsilat yapıldığında veri aktarma gibi işlemlere gerek duyulmaz. Güncel veriler hemen raporlarda yer alır. • Kolay ve Pratik Kullanım: ETA:CR Menüsü tek bir ekranda yer aldığı için raporları aramaya gerek kalmaz. Bir tuş ile istenilen rapora ulaşılabilir. • Stok, Cari, Kasa, Banka Bakiye Raporları: Stok, Cari, Kasa ve Banka bakiyelerine tek tuş ile ulaşım sağlanmaktadır. • En Çok ve En Az Raporları: Bu raporlar; en çok borçlu olan müşteriler, en çok alacaklı olan satıcılar, en çok satılan ürünler ve en çok ciro yapan müşteriler listelerinin ilk 100 kaydını sıralı olarak listeler. • Satış ve Alış Raporları: Günlük, aylık ve yıllık olarak alış ve satış faturalarının toplamları alınabilir, ayrıca gün içinde kaydedilen alış ve satış faturalarının detayları da görüntülenebilir.

ETA:İş Zekası Uygulaması

ETA:İş Zekası uygulaması ile her zaman doğru kararlar verin. Firmanızın yoğun rekabet ortamında başarılı olabilmesi için Yöneticisinin doğru kararlar almasına ihtiyaç vardır. Bu doğru kararların alınabilmesi için gerekli bilgilere hızlı şekilde ulaşılması gereklidir. ETA:İş Zekası Uygulaması ile; firmanızın verilerine, arzu edilen şekil ve tasarımda, ihtiyaç duyulduğu kadar farklı hazırlanacak rapor ve analizlerle, hızlı, kolay, tek tuşla ve tek ekranda ulaşılabilir. Bu veriler değerlendirilerek, kararlar hızlı alınıp faaliyetlere doğru ve etkin yön verilebilir. ETA:İş Zekası Uygulamasının esnek filtreleme imkanları ile veriler daha anlaşılır ve daha kolay analiz edilebilir hale getirilmektedir. Bu da yöneticinin karar alma sürecini destekleyen ve gerekli olan, önemli faktörlerin başında gelmektedir. ETA:İş Zekası Uygulaması ile birlikte belli sayıda rapor tasarımı ücretsiz olarak gelmektedir. Bu örnek raporlar kullanıma hazırdır, öte yandan, kullanıcı, firmasının kendisine özgü ihtiyaçlarına yönelik, arzu edilen sayıda analiz, rapor geliştirebilir. Bu hazır raporlar aşağıda görülmektedir.

Pazarlama Satış Analizleri

Genel Satış Analizi Fatura fiş tiplerine göre yıllık, üç aylık veya aylık dönemler içinde ürün bazında tutarlar ve yüzdeleri rakam ve grafik olarak gösterilmesi.
Satış Hedef Analizi
Belirlenen satış tutar hedefi ile gerçekleşen aylık satış tutarların karşılaştırılıp, hedef tutar, gerçekleşen tutar ve yüzdesel farklar rakamsal ve görsel ifade edilerek, hedefi aşan ve aşmayan aylar farklı renkler ile gösterilip, tüm ayların satış tutarlarına göre sıralanması.
Şirketlerin bilgi ve iletişim teknolojileri ile ilgili gereksinimlerini karşılamak üzere ETA Ticari Programlarının satış ve satış sonrası desteği, kurumsal yazılım çözümleri, mobil uygulamalar, uygulama danışmanlığı, teknik destek hizmetleri, proje yönetimi ve eğitim hizmetleri sunmaktadır.

ETA Ürünlerini anahtar teslim proje olarak sunan Mavitek Bilişim her bir kurumun ihtiyacına özgü çözümler geliştirir.

E-fatura nedir?
Elektronik Fatura Uygulaması, önceden tanımlanmış kullanıcıların bilgisayar ve internet ortamında, UBL-TR (uluslararası iş dili) standardında ve elektronik belge olarak düzenledikleri faturaları, belirlenen veri aktarım protokolü aracılığı ile gönderen taraftan, alıcı tarafa iletimini sağlayan uygulamadır.

ETA'da e-Fatura
Bugün bir endüstri standardı olarak kabul edilen ETA Bilgisayar Programları, yeni bir döneme geçiş olan e-Fatura sürecinde de, kullanıcılarına en uygun, en pratik ve en hızlı e-Fatura çözümünü sunuyor. ETA kullanıcıları, ETA:SQL, ETA:V.8-SQL ve ETA:SB versiyonlarındaki E-Fatura modülü ile e-Fatura uygulamasına başlayabilirler. e-Fatura uygulamasında özel entegratör yöntemini seçen ETA kullanıcıları, faturalama süreçlerini en hızlı ve güvenilir şekilde gerçekleştirebilirler.

Özel Entegratörlük Nedir?
Özel Entegratörlük hizmeti, e-Fatura uygulamasının çok daha hızlı ve güvenli yürütülmesine olanak sağlamaktadır. Özel Entegratörlük hizmeti çerçevesinde, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın belirlemiş olduğu güvenlik ve hizmet standartları doğrultusunda faturaların mühürlenmesi, Gelir İdaresi Başkanlığı’na gönderilmesi, tüm faturalama süreçlerinin yönetilmesi, kontrol edilmesi ve faturaların arşivlenmesi gibi fonksiyonlar yer almaktadır.

Herhangi bir sistem ve personel alt yapısı yatırımı gerektirmediğinden maliyet ve zaman tasarrufu sağlar. Faturalara ilişkin iade, iptal vb. süreçlerin sistematik olarak takibine imkan sağlar. • e-Fatura arşivi oluşturarak, özel entegratörün sunucusunda saklanmasını sağlar. • Gelen ve giden faturaların izlenmesi, görüntülenmesi kolay ve hızlı bir şekilde yapılır. • Faturalama ve ilgili işlemler özel entegratör ile doğrudan bağlantılı çalışan ETA:E-Fatura Modülü sayesinde çok hızlı yürütülür. • Programınızdan düzenlediğiniz e-Faturalarınız ekstra bir çaba harcamaya gerek kalmaksızın alıcısına ulaşır. • Faturalama süreci deneyimli ve uzman bir ekip tarafından gerçekleştirilir. • Özel entegratör kullanımında, GİB Portalına göre her hangi bir fatura sayısı kısıtlaması yoktur. • Programımız özel entegratör aracılığı ile direkt GİB'e bağlanarak fatura gönderim ve alımı yaptığı için pratiklik ve kolaylık sağlar.

Program İçerisindeki Avantajlar
Cari kartlar tanımlanırken, kartın anlık olarak e-fatura kapsamında olup olmadığı sorgulanabilir. • Mevcut cari kartlar, özel entegratör sunucusu aracılığı ile toplu olarak sorgulanarak, e-fatura kapsamında olanlar güncellenebilir. • Faturalar oluşturulurken ilgili cari kartın e-fatura kapsamında olup olmadığı sorgulanır. Faturanın doğru düzenlenmesi program tarafından sağlanır. • Oluşturulan e-faturalar, program içerisindeki ilgili menüden direkt olarak alıcısına ulaştırılır. • Ticari Faturalara alıcısından verilen Kabul ve Red yanıtları program içerisindeki menüden sorgulanır ve sonuçlara göre faturalar güncellenir. • Hizmet alınan ve tedarikçi firmalardan gelen faturalar, program içerisindeki menüden sorgulanıp alınır. Ticari fatura yanıtları yine aynı menüden verilir.

E-Defter Nedir?
Uyumluluk, e-Defter tutmak için kullanılan yazılımların, www.edefter.gov.tr adresinde yayınlanan kılavuzlarda belirtilen format, standartlar ve diğer teknik hususları sağlamasını ifade etmektedir. Bir yazılımın uyumlu yazılım olması için Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacak testleri başarı ile geçmesi gerekmektedir. ETA:E-Defter modülü, bu testleri başarı ile geçerek, müşterilerimizin kullanımına sunulmuştur.

ETA’da e-Defter
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından onaylı ETA:E-Defter Modülümüz, müşterilerimize en uygun, en pratik ve en hızlı e-Defter çözümünü sunuyor. ETA kullanıcıları, ETA:SQL ve ETA:V.8-SQL versiyonlarındaki ETA:E-Defter modülü ile e-Defter uygulamasına başlayabilirler. Diğer versiyonlarımızı kullanan ETA kullanıcıları ise ürünlerinin sürümünü ETA:SQL veya ETA:V.8-SQL'e yükselterek e-Defter uygulamasına başlayabilirler.

E-Defter Uygulaması Başvuru Süreci
Yevmiye defteri ve büyük defterini elektronik defter olarak tutmak isteyen mükelleflerin Gelir İdaresi Başkanlığına yazılı başvuruda bulunması gerekmektedir.

E-Defter Saklama
ETA:E-Defter modülü tarafından oluşturulan ve GİB tarafından onaylanan e-Defter dosyaları yasal süresi içerisinde saklanmalıdır. İsteyen kullanıcılar oluşturdukları elektronik e-Defter dosyalarını, ETA’nın sağladığı e-Defter saklama hizmetiyle güvenli bir şekilde muhafaza edebilirler.

E-Defter Oluşturma Adımları
1- Mali Mühür veya Elektronik imza için gerekli başvurular yapılır ve temin edilir.
2- İşlem yapılacak bilgisayara, kart okuyucunun ve elektronik imza veya mali mühür tanımlaması yapılır.
3- Kamu Sertifikasyon Merkezinden "Zaman Damgası" temin edilir.
4- Kamu Sertifikasyon Merkezi web sayfasından Zaman Damgası programı yüklenir. Bu program yardımı ile kalan kontör bilgileri takip edilir.
5- Java ürününe ait son sürüm işlem yapılacak bilgisayara yüklenir.
6- İşlem yapılacak bilgisayara Framework 3.5 yüklenir.
7- ETA:SQL veya ETA:V.8-SQL versiyonları için son sürümler temin edilerek programın güncellenmesi sağlanır. ETA:E-Defter modülü yüklenir.
8- E-Defter Genel Parametreleri, İmzalama/ Mühürleme Parametreleri ve Zaman Damgası Parametreleri tanımlanır.
9- ETA:E-Defter modülünde İşletme / Muhasebeci bilgileri eksiksiz tanımlanır.
10- Defter hazırlama işlemi öncesinde ETA:E-Defter modülünde, E-Defter Kontrol Raporları alınarak hatalı ve eksik işlemler tespit edilir. Hatalı işlemler düzeltilir.
11- Tebliğde belirtilen şartlar ve XBRL formatına uygun aylık defter ve deftere ait berat hazırlanır.
12- Defter ve berat, mükellef gerçek kişi ise e-imza ile imzalanır, tüzel kişi ise mali mühür ile onaylanır.
13- İmzalanan/Mühürlenen Defter Beratı, Gelir İdaresi Başkanlığına e-Defter Portalından gönderilir.
14- Gelir İdaresi Başkanlığı, beratı kendi mührü ile onaylar.
15- Mükellef, e-Defterini ve portal uygulamasından indirdiği beratı, yasal saklama süresince muhafaza eder.

E-Arşiv Nedir?
E-Arşiv Faturası uygulaması, E-Fatura kapsamında olmayan müşterilere, kağıt ortamında düzenlenen faturaların, elektronik ortamda iletilmesine, saklanmasına ve ibraz edilmesine imkan sağlayan uygulamadır. E-Arşiv tebliği kapsamında elektronik ortamda oluşturulan faturanın, alıcısına elektronik ortamda iletilen veya kâğıt olarak gönderilen şekli belgenin aslı, düzenleyen tarafından muhafaza edilen elektronik hali ise ikinci nüsha hükmündedir. İnternetten satış yapan ve brüt satış hasılatı tebliğde belirtilen rakamın üzerinde olan mükellefler E-Arşiv Faturası düzenlemek zorundadır. İsteğe bağlı olarak faturalarını elektronik ortamda iletmek ve saklamak isteyen firmalar da E-Arşiv faturasına geçebilir. E-Arşiv faturası uygulamasını, E-Fatura kapsamında olan firmalar kullanabilir.

ETA'da E-Arşiv Faturası
ETA kullanıcıları, ETA:SQL, ETA:V.8-SQL ve ETA:SB versiyonlarında E-Fatura Modülü + E-Arşiv Opsiyonu ile birlikte E-Arşiv Faturası uygulamasını kullanmaya başlayabilirler. ETA:E-Arşiv Faturası uygulaması özel entegratör kullanım seçeneği ile, ilgili tüm modüllerle entegre çalışır.

Neden E-Arşiv Faturası?
Son kullanıcıya faturaları e-posta olarak gönderilebilir. Kağıt fatura matbu evrak ve yazdırma maliyeti ortadan kalkar. Kağıt fatura gönderme maliyeti ortadan kalkar. Fiziki ortamda fatura nüshalarını saklamak sona erer. E-Arşiv faturası A4 kağıda yazdırılabilir. Arşivlenen faturaların sorgulaması çok hızlı yapılır, eski klasörlerde fatura arama sona erer

E-Arşiv Geçiş Süreci
E-Arşiv Faturası kullanmak isteyen Müşterilerimiz, ETA:E-Fatura Modülü ve ETA:E-Arşiv Opsiyonu satın alır. • E-Fatura kapsamında olan firma, E-Arşiv geçiş sözleşmesini hazırlar ve gönderir.
Veriler ve bilgiler arttıkça veri güvenliği ve koruma sistemleri de önem kazanmaya devam ediyor. Sistemleri tehdit eden unsurların artış göstermesi, güvenlik sistemlerinin oluşturulmasını gerekli kılıyor. Firmalar ise sundukları hizmet kalitesini artırmak, hızlandırmak ve her aşamada bilgilerinin kayıt altında olmasını sağlamak için teknolojiye yatırım yaparak güvenliği yüksek yazılım sistemlerine sahip oluyorlar.

Veri kaybı ve olası nedenleri
Verilerinizin kayıtlı olduğu ortamda geri döndürülemeyecek şekilde kaybolması farklı nedenlerle gerçekleşebilir.

Örneğin;
İşletim sisteminde ortaya çıkabilecek bir problem
Donanım hatalarından dolayı
Kullanıcı hatası (yanlışlıkla dosya/klasör silinmesi gibi)
Zararlı programların veya saldırgan kişilerin müdahalesi

Çalınan bilgiler siber suçlar çerçevesinde değerlendirilirken yazılım açıklarına göre devamlı surette karşınıza çıkabilirler. Bilgi işlem sistemlerinize sızmayı düşünenler ilk önce kullandığınız sitemler hakkında bilgi alırlar. Yazılım versiyonlarınıza, bu yazılımların açıklık ve zaaflarına dikkat ederek sisteme erişecekleri yazılımları belirler ya da geliştirirler.

Veri güvenliği açısından sağlıklı bir yol izlemek için firmanızdaki sistemleri, kullanılan uygulamaları ve verilerinizi korumak için önlemler almanız gerekir. Bunun için lisanslı yazılımlar kullanmak, sunucularınızın güncellemelerini takip etmek, firewall sistemlerini uygulamalarınıza göre doğru şekilde yapılandırmak işinize yarayacaktır. Ayrıca yedekleme yaparak verilerinizin güvenliğini sağlayabilirsiniz. Yedekleme yapmadığınız taktirde ani saldırılarda ya da sistem sorunlarında bilgi bankanızı ve verilerinizi kaybedersiniz. Bu durumu da tamamen bir kişinin sorumluluğuna vermek yerine ekip işi olarak görmek gerekir.

Peki firma yöneticileri ya da bilgi işlem sorumluları olarak ne yapmalısınız?
Yedekleme stratejisi oluşturmak için sisteminizin envanterini çıkarmalı ve kritik verileri belirlemelisiniz.
Yapınıza uygun bir yedekleme sistemi kullanmalısınız.
Sunucu ve ağ sistemi yapılandırmasında profesyonel destek almalı ve sorunlarınızı önleyecek güvenlik yapılarını oluşturmalısınız.
Acil eylem planınızı hazır tutmalısınız.
Ekibinize herhangi bir veri saldırısına maruz kalmaları durumunda nasıl hareket etmeleri gerektiğini öğretmelisiniz.
Ayrıca firmanız için iyi bir yazılım tercih etmelisiniz. Bulut bilişim çözümlerinden yararlanarak bu teknolojinin sağladığı avantajları kullanabilirsiniz. Bulut bilişim sisteminden genel olarak yararlandığınızda:

Kullanılan sistemlerin güncelleme problemleri ile,
Lisanslama maaliyetleriyle,
Sistemlerin yönetimiyle,
Yedeklenmesiyle,
Güvenlik açıklarıyla uğraşmazsınız.

Yerel ve geniş ağ üzerinden merkezi yedekleme
SAN/NAS mimarileri üzerinde yedekleme
Sunucu bağımsız yedekleme (Server-Free Backup)
Uygulamaların eş zamanlı olarak yedeklenmesi (Online Backup)
Değişken bazlı ve sentetik yedekleme
Teyp ve disk bazlı yedekleme
Disk kütüphaneleri
Kademeli yedekleme (Disk Staging)
Anlık geri yükleme (Instant Recovery from Snapshots)
Sistem Kurtarımı
Masaüstü ve mobil cihazların yedeklenmesi ve senkronizasyonu
Yazılım ve IT sistemleri satın alırken, sisteminizi yenilerken satış öncesi ve sonrası sertifikalı uzman ekibimiz ile danışmanlık hizmeti vermekte, yeni teknolojiler ve ürünler ile ilgili eğitimler sunmaktayız.

web tasarım izmir